BÅTLUFFA I BOHUSLÄN FRÅN KUNGSHAMN

Alla kan båtluffa i Bohuslän!

Att båtluffa är det perfekta sättet att upptäcka den bohuslänska skärgården. Spendera några dagar bland saltstänkta granitklippor, pittoreska fiskebyar och klassiska skaldjursrestauranger. Det unika med att båtluffa är att det är du som bestämmer hur lång resan ska bli och vad du vill uppleva. Full frihet, helt enkelt!

Det är lätt att ta sig runt Bohuslän på en båtluff. När du besöker oss kan du ta båten från Kungshamn till Smögen, upptäcka vår vackra ö Hållö och även ta en dagskryssning till Uddevalla genom Lysekil.

Du vet troligtvis hur en tåg- eller flygluff går till och har kanske testat att billuffa någon gång. Men har du upplevt frihetskänslan av att båtluffa på kusten? Ena stunden står du vid relingen på en anrik skärgårdsbåt och blickar ut över det glittriga vågskvalpet, för att i nästa stund känna doften av rökta musslor sprida sig mellan sjöbodarnas lugn. Bohusläns tusentals öar bjuder på kontrastrik natur och varierande upplevelser – allt med den havsnära atmosfären som gemensam nämnare. Och tack vare ett stort samarbete mellan olika rederier kan du uppleva kusten helt utan egen båt – smidigt, eller hur?