VANDRINGSLEDER

Nordost om Kungshamn finns ett rekreationsområde. Här kan du promenera eller löpträna på motionsspåret som ansluter direkt till Johannesvik. Via spåret kan du ta dig till Kungshamns centrum och också till Väjern där Tumlaren (Sotenäs bad och rehabiliteringsanläggning) ligger. I området finner du de för trakten så typiska kala granitbergen och de frodiga dalgångarna. I nordöstra delen ligger ett naturreservat som består av Klevekilen och dess omgivningar. Här finns ett rikt fågelliv.

På Ramsvikslandet, som är ett naturreservat bjuds du en vandring i klippornas rike, med spår av inlandsisen, i form av jättegrytor, isräfflor och andra hällskulpturer. Vid Tullboden finner du Bua hed som består av hedlandskap som till stora delar är bevuxet med ljung. Platsen har använts av människor från stenåldern fram till idag.

Från Tullboden tar du färjan över till Bohus-Malmön, färjan går 2 gånger per timme. På Bohus-Malmön som är en drygt 4 km lång och 2 km bred klippö kan du vandra kuststigen. Här vandrar du på olika typer av underlag som granit, skogsstigar och träbroar. På ön finns också flera välordnade badplatser och sandstränderna är mycket populära.

Är ni sugna på att vandra flera stigar i vår kommun kan ni fråga om tips och även få en karta i receptionen. vill ni ha en digitalkarta direkt i telefonen kan ni klicka här.