HIKE & BIKE

Upplev det bästa av Sotenäs till fots eller på cykel! Upptäck cykelrutter, fina vandringsrundor – och den vackra naturen som finns längs med rutterna.

Hike & Bike är ett nytt koncept som syftar till att göra cykling och vandring i Sotenäs mer tillgängligt för fler. Projektet har resulterat i 400 kilometer möjligheter för cykling i 17 olika rutter samt flera olika rundslingor och etapper för vandring.

Cykelrutterna som tagits fram knyter ihop besöksmål, orter och intressanta sevärdheter. De finns i varierande längd, cyklingtyp och nivå – allt från den som vill cykla lugnare och kortare och njuta av upplevelser till den som vill cykla utmanande i skogsterräng och klippor eller få sig ett rejält träningspass. De olika etapperna och aktuella kartor hittar du här.

Hike & Bike utgår från fyra startpunkter: ”Hike & Bike-Points” – Nordens Ark, Tumlaren, Hunnebostrands Vandrarhem och Bohus-Malmöns Pensionat. Där kan man hyra cykel, fika, bo och få tips om lämpliga cykelrutter eller vandringsturer och andra utflyktstips.

Du kan även hyra din cykel här på Johannesvik, fråga i receptionen för bokning eller hör av dig på 0523-323 87.

Ta en titt på dessa videos här till höger som Sotenäs Turistförening har gjort. Visst blir man sugen på att ta sig ut?