OM OSS

I Bohuslän vid Smögen/Kungshamn ligger Johannesvik, hela familjens semesterparadis. Anläggningen är en av Västkustens stora familjeanläggningar. Hos oss finns något för alla åldrar, vi har ett stort utbud av aktiviteter på området och i vår närhet.

Campingen startades 1957 av Ejde Carlsson efter att upptäckt att flera var intresserade av att tälta på hans gård, Wägga Nordgård. Sedan dess har det bara vuxit och vuxit, lantgården omvandlades till en turistanläggning. De sista korna försvann 1987 och idag är detta den största campingen i Sotenäs kommun. Anläggningen har ca 350 campingtomter och ett 40-tal stugor, rum i villa Harmoni och företagsboende på ett 27 ha stort område. Under högsäsong rör sig här omkring 1,500 personer varje dag – fler än vad som bor på Smögen!

Johannesvik är ett familjeföretag och nu 63 år senare är det Ejdes son och barnbarn, Ingvar och Carl som leder företaget. Här jobbar även tre helårsanställda och kring femtio till behövs under sommarhalvåret.

Området består omväxlande av ängs- och skogsmark omgivet av bohuslänska berg och hav. Badplatsen vid Klevekilens naturreservat består av klippor och en vik med sand. Det finns sju servicebyggnader med all utrustning som kan önskas på en anläggning av toppklass. För motion och sköna promenader finns fina motionsspår och vandringsleder i anslutning till anläggningen.

För hela familjens trivsel erbjuds många olika aktiviteter såsom: äventyrsgolf, boulebana, bastuflotte, grillplatser, grillstuga, trubadurkvällar, tipspromenad och barnaktiviteter. Området har trådlöst Internet mot avgift.

Klicka nedan för att se en presentation av anläggningen från 2021.