NORDENS ARK

Nordens Ark är en anläggning för utrotningshotade djur där det finns ett 80-tal arter och raser från ett klimat som liknar vårt nordiska.

Nordens Ark arbetar för att ge utrotningshotade djur en framtid, där bedrivs uppfödning och naturvård och en del av djuren sätts tillbaka ut i sin naturliga miljö. Djurparken är öppen året runt. I den Vilda parken hittar du vilda djur, såsom amurtiger, pallaskatt, snöleopard, järv, ren, fåglar och olika amfibier. På Lantgården finns nordiska lantraser och här finns under sommaren möjlighet att komma närmare djuren samt klappbox. Nordens Ark ligger ca 15 km från oss.

Vill du veta lite mer om Nordens Ark? Kika in på deras hemsida här.

HAVETS HUS

Åk till Lysekil och stig in i havet!

Havets Hus grundades 1993 och är i dag ett av Bohusläns populäraste besöksmål. På Havets Hus samsas lättsamma upplevelser för hela familjen med allvarliga utmaningar för framtiden. Havets Hus är en av få aktörer i världen som återinplanterar hajar och andra marina hotade arter står på tur.

Efter vägen passerar ni såväl mindre som större akvarium, klapp- och tunnelakvarium. Ni börjar färden genom akvariet på strandområdet bland sjöstjärnor, krabbor och eremitkräftor, fortsätter sedan genom Västerhavet och ända ner till de djupa bottnarna där ni möts av hälleflundror och rockor simmandes ovanför er i tunnelakvariet. På vägen finner ni artinformation om djuren ni får möta och på plats finns ljudguider att hyra eller guidningar i dagsprogrammet som man kan vara med på för att lära sig ännu mer om vad som gömmer sig i våra hav. Det  finns mycket att lära och upptäcka om dem över 1500 arterna i Västerhaven!

För mer information klicka här.

Visste du att du kan köpa dina biljetter till både Nordens Ark och Havets Hus hos oss? Boka ditt boende på Johannesvik och få dina biljetter i receptionen, enklare än så blir det inte.