VANDRINGSLEDER

I direkt anslutning till Johannesvik finns flera olika typer av stigar och motionsspår för vandring, löpning & mysiga promenader. Spåren och stigarna finns i varierande svårighetsgrad och längd. Allt från någon kilometer till flera mil för den som önskar utmaning.

Motionsspåret som lätt nås från campingen tar dig via lummig skog till samhällen som Kungshamn eller Väjern. Stigen är bred och går att både vandra på och cykla, obs med hänsyn till de som promenerar. Via motionsspåret nås också mysiga ”Mulleskogen” som är ett nybyggt område i en glänta med vindskydd, grillplats och utelek för stora och små. Går också fint att promenera till Kungshamn och ev. vidare till Smögen. Bitvis bjuds på magnifika vyer över havet och våra mysiga kustsamhällen. Spåret går genom lummig skog omgiven av höga karakteristiska granitberg på grusade vägar som bitvis är kuperade. Här finns ett rikt fågelliv.

En trevlig utflykt kan vara naturreservatet ”Ramsvikslandet”, som bjuder på magnifik natur och vandringsmöjlighet i klippornas rike, med spår av inlandsisen, i form av jättegrytor, isräfflor och andra hällskulpturer. Vid Tullboden finner du Bua hed som består av hedlandskap som till stora delar är bevuxet med ljung. Platsen har använts av människor från stenåldern fram till idag.

Från Tullboden tar du färjan över till Malmön, färjan går 2 gånger per timme. På Malmön som är en drygt 4 km lång och 2 km bred klippö kan du vandra kuststigen. Här vandrar du på olika typer av underlag som granit, skogsstigar och träbroar. På ön finns också flera välordnade badplatser och sandstränderna är mycket populära.

Är ni sugna på att vandra flera stigar i vår kommun kan ni fråga om tips och även få en karta i receptionen. Vill ni ha en digital karta direkt i telefonen så finns både Soteleden & Kuststigen med markerade leder (se nedan)

Soteleden: Klicka här för digital karta över Soteleden

Kuststigen: Klicka här för digital karta över Kuststigen Bohuslän (westswedentrails.se)