Hyra kajak

Här bokar ni uthyrning av våra stabila havskajaker med roder för bemannad uthyrning. Det innebär att det i priset för hyran ingår en kort genomgång av kajak och utrustning inkl. hjälp att justera in fotstöden, inplastat sjökort över närområdet samt tips på lämplig rutt beroende på kajakvana, väder & vind.

Saknar ni kunskap om kajakpaddling i havet och kamraträddning rekommenderar vi att ni bokar in er på våra populära guidade turer alt. bokar en grundkurs. Har ni barn under 16år så rekommenderar vi att ni bokar dubbelkajak med erfaren vuxen bak för att styra.

Ingår: fullutrustad havskajak inkl. flytväst, kapell, paddel, vårt egna inplastade sjökort på närområdet & kort genomgång hur det fungerar och vad man ska tänka på när man paddlar.

Kajakerna hämtas ut i den bemannade kajakcentret!

Efter paddling: kajaken torkas ur och bärs tillbaka till stället.

Pris från 300kr

Specifikation kajaker

K1

Vi har 2st modeller av singelkajaker (K1) av märket SeaBird. Båda är stabila havskajaker i plast.

Åfjord, 3.68m lång: Nätt, stabil och mycket trevlig kajak som är behändig att hantera då den är något kortare än vår standardmodell. Trots sin något kortare längd tar den ändå 130kg i lastvikt och lämpar sig såväl till ungdom som vuxen. Guiden Marlenes favoritmodell för dagsturer.

Discovery: 4.2m lång. Detta är vår standardmodell och passar de flesta paddlare. Mycket stabil! Allroundmodell som vi har flest av.

K2

Vi har 1st modell av dubbelkajak (K2). Det är en mycket stabil havskajak i plast.
Den främre platsen har något begränsat benutrymme så vi rekommenderar att personen som ska sitta där är max 170cm.
Har ni barn yngre än 16år rekommenderar vi att ni bokar dubbelkajak med erfaren vuxen bak att styra.