CAMPING I BOHUSLÄN

Till dig som vill andas havsbris och njuta av skaldjur. Till dig som helst upptäcker gömda badvikar bland klipporna och på kvällen ser solen och havet förenas vid horisontlinjen. Och framför allt. Till dig som gillar att vara tillsammans.

För dig är de bästa stunderna alltid med andra. Du gillar känslan av att sticka iväg, byta miljö och upptäcka nya platser gemensamt. Kanske funderar du just nu på att samla hela släkten och göra något kul ihop. Kanske har du fått en lucka i kalendern och äntligen hinner planera in en träff med dina bästa vänner. Kanske behöver du och kamraterna idrottsklubben komma bort och ladda inför den kommande säsongen. Kanske har du någon speciell som du vill vara tillsammans med lite extra.

På Bohusläns campingar kan du få till de där träffarna och den gemenskap du längtar efter, oavsett om du väljer att bo i stuga, husvagn, husbil eller tält. Och utbudet är stort, för precis som de gemytliga gamla fiskelägena avlöser varandra längs hela Bohusläns kustlinje, på samma vis duggar även campingplatserna tätt. Här får du direkt närhet till en världsberömd skärgård, båtturer, cykelstigar, salta bad, spännande uteliv, pinfärska skaldjur, fiske, djupa skogar, trevliga restauranger och fantastiska vandringsleder. Oavsett om du kommer hit under slutet på vårkanten, mitt i högsäsongen eller när sensommarlugnet lagt sig över fiskebyarna finns det spännande saker att uppleva.

Platser du garanterat gillar

När camping som semesternöje utvecklades i Sverige under första halvan av 1900-talet var det till en början bara tält som gällde. Med tiden växte intresset för friluftsliv och fler ville njuta av naturen längs kusten. Under efterkrigstiden började besökare allt oftare komma och knacka på dörren hos gårdsbönder runt om i Bohuslän och fråga om lov att slå upp sina tält på deras tomter. Besökarna valde naturligtvis de platser de själva tyckte var vackrast och med tiden började dessa bönder inse värdet i att anordna mer organiserad campingverksamhet med gemensamma lösningar för toalett, dusch och matlagning. Det är med andra ord inte konstigt att campingarna i Bohuslän ligger så vackert som de gör – det är ju camparen själv som valt platsen.

Om vår camping råkar vara fullbokad eller om den inte riktigt är vad du söker, spana gärna in någon av alla andra natursköna campingplatser i Bohuslän!

>> Hitta fler campingar i Bohuslän